Egyesületi vizek

Aranyszigeti vizek

A Csongrádi Sporthorgász Egyesület kezelésében levő vizek egyike az Aranyszigeti holtágak.

- A közel 30 hektáros vízterületet fák, bokros csalitosok veszik körül. A víz szélén, mindenütt parti nádfal, horgászhelyeknek alkalmas nyiladékokkal. Bent a mederben, imitt amott lengő nád és sás szigetek. Az
- Aranyszigeti víznek van valami romantikus, de vad szépsége. Igazi ősrengeteg.
- Az Aranyszigeti holtágakat egy félsziget választja ketté, a szigeten kisseb erdő ad hűs árnyat. Átlagos vízmélysége 1-2 méter között változik. Szépen ívik, és jól érzi magát a vízben a ponty, a süllő a csuka a compó.
- Termetes ezüstkárászokat lehet fogni, de megtalálható benne a sárga kárász is. Ezek a vizek azoknak a horgászoknak a kedvelt „vadászterülete”, akik kedvelik az igazi vadregényes természetes vizeket.

György-víz

- A György-víz 8,6 hektáros vízterület, mentett oldali Tisza holtág, gyönyörűen rendezett partoldallal, teljes hosszában betonozott úttal. Az egyesület horgásztanyáján szálláslehetőséget találnak, akár faházban vagy sátorban az idelátogató vendéghorgászok.
- A vízpart teljesen egyenes, átlátható, versenyek rendezésére tökéletesen alkalmas. Az egyesület több házi, megyei, sőt országos versenyt is megrendezett már itt. Intenzíven telepített vízterület.
- A telepítések során az egyesület vizeibe csak őshonos halak kerülhetnek. Tájidegen hal nem kerülhet a vizekbe. Mindenféle hal jól el van itt, a harcsától a pontyig, a csukától a compóig.
- A György-víz átlagos vízmélysége 1,5 – 4,5 méter között van. Jelentős a pontyfogás, rekordméretűek akadnak horogra. Ez mellett szép süllőket, csukákat és fehérhalat zsákmányolnak a horgászok.
- A holtágak halállománya gazdag és változatos. A minden évben több mint 60 q halat telepítenek. Két-háromnyaras pontyot, süllőt, csukát, compót és tiszai keszeget. A vízben óriási, 50 – 100 kg közötti harcsák is élnek a mélyebben fekvő területeken, érdemes az időt rászánni a kifogásukra.
- Az egyesület vízterületein lehetőség van a partról és a csónakból történő horgászatra is. Csónakbérlés is lehetséges, előzetes megbeszélés útján.
- Az éjszakai horgászatra hétvégeken van lehetőség, szombat 00-órától, vasárnap 24-óráig.

Megközelíthetőség:
A Szeged felől érkezők a MOL benzinkútnál egyenesen továbbhaladva, a kubikos szobor után a Körös-torok irányjelző táblánál jobbra fordulva, majd a park után jobbra fordulva a lakott terület irányából az aranyszigeti átjárónál a Kis Tisza utcán keresztül közelíthetik meg.
A Szentes felől érkezők a MOL benzinkútnál jobbra továbbhaladva, a kubikos szobor után a Körös-torok irányjelző táblánál jobbra fordulva, majd a park után jobbra fordulva a lakott terület irányából az aranyszigeti átjárónál a Kis Tisza utcán keresztül közelíthetik meg.
A Kiskunfélegyháza felől érkezők a főutcán végighaladva és a bíróság épületénél jobbra fordulva, a kubikos szobor előtt a Körös-torok irányjelző táblánál balra fordulva, majd a park után jobbra fordulva a lakott terület irányából az aranyszigeti átjárónál a Kis Tisza utcán keresztül közelíthetik meg.


You are here Egyesületi vizek