Egyesületünkről

Csongrád város a 451-es út mentén, a Körös torkolata fölött, a Tisza jobb partján, Kiskunfélegyháza és Szentes között fekszik. Csongrád a vizek városa. Természeti környezete a Tisza és a Körös folyók által halban gazdag medrei, holtágai és kubigödrei várja az idelátogató horgászokat.

Egyesületünk több évtizedes múltra tekint vissza, 1935-ben alakult 15 fővel Csongrádi Horgászok Egyesülete néven. Tagsága az elmúlt évben 510 fő volt. Összes vízterülete 52 hektár. Az egyesület három vízterülettel rendelkezik, ebből a két jelentősebbet - a György-vizet és az Aranyszigeti holtágakat - látogatják rendszeresen a horgászok. Ezek a horgászvizek a Tisza mederszabályozása utáni mentett oldali holtágaiból alakult ki.

Egyesületünk minden évben közel 3 millió Ft-nyi összeget fordít az egyesület saját vizein haltelepítésre. 10 év óta kizárólag őshonos halakat telepítettünk az egyesület tagjai által használt vizekbe. Az őshonos telepített halak meglepően jól szaporodnak vizeinken. A vizek gondozása és megfelelő állapotban tartása egyértelműen bizonyítja, hogy az egyesület vizein horgászó egyesületi tagok, valamint napijeggyel horgászók jónak mondható horgászeredményt érnek el évről-évre.

Az elmúlt 5 évben az 1 horgászra eső fogási átlag több mint 50 kg volt, míg Magyarországon a horgászok fogási átlaga nem éri el a 20 kg-ot.

You are here Egyesületünkről